O nas

Słodko witamy na naszej stronie! :) Cieszymy się, że u nas jesteś!

W Manufakturze Słodyczy Karmelowa Kraina w Bydgoszczy codziennie, specjalnie dla Was ręcznie tworzymy słodycze. Od początku istnienia naszego słodkiego miejsca zajmujemy się własnoręczną produkcją cukierków i lizaków z karmelu. W swojej ofercie mamy około 40 smaków, spośród których każdy z Was znajdzie swój ulubiony. Wraz z rozwojem manufaktury do naszej oferty wprowadziliśmy wysokiej jakości, belgijską czekoladę firmy Barry Callebaut, którą na miejscu temperujemy, wlewamy do form i dekorujemy. W ofercie mamy czekolady białe, mleczne i deserowe w różnych rozmiarach i z pysznymi dodatkami. Najnowszym produktem jest krówka, która zdecydowanie skradła serca naszych klientów. Ponadto dla grup zorganizowanych i klientów indywidualnych organizujemy pokazy produkcji słodyczy i warsztaty, na których własnoręcznie można wykonać lizaka lub stworzyć własną czekoladę. 
Nasza oferta:
- Ręcznie robione cukierki i lizaki z karmelu.
- Belgijska czekolada.
- Krówka bydgoska.
Słodycze dla firm.
- Podziękowania dla gości.
- Słodkie urodziny.
- Warsztaty dla grup zorganizowanych.
- Warsztaty dla klientów indywidualnych.
- Warsztaty wyjazdowe.

Poniżej lista smaków naszych słodyczy z karmelu.

Zobacz listę smaków

ananasowy
anyżowy
arbuz
bananowy
białego wina
brzoskwiniowy
ciasteczkowy
cola
cytrynowy
czekolady mlecznej
czerwonego wina
eukaliptusowy
gruszkowy
gumy do żucia
jabłkowy
karmelowy mleczny
kawowy
kiwi
kokosowy
malinowy
mango
marakui
miętowy
mojito
owoców leśnych
pomarańczowy
rabarbarowy
sernika z brzoskwiniami
sernika z czekoladą
sernika z malinami
sernika z pomarańczą
snikers
śmietankowo-truskawkowy
śmietankowo-wiśniowy
tiramisu
truskawkowy
whisky z colą
winogronowy
wiśniowy


 Manufaktura Słodyczy Karmelowa Kraina, COVID-19 i bezpieczeństwo żywności - oświadczenie

Manufaktura Słodyczy zobowiązuje się do zachowania najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa klientów, personelu i słodyczy.

Obecnie jesteśmy zasypywani wiadomościami na temat koronawirusa. Ciężko znaleźć w 100% rzetelne informacje na temat transmisji wirusa oraz zdecydować, które praktyki w przygotowywaniu żywności i interakcji społecznych są najlepsze, dlatego podajemy Wam poniższe linki z nadzieją, że pomogą Wam one w dokonywaniu własnych świadomych wyborów.

Poniżej przedstawiamy Wam podstawowe zasady, które do tej pory bezwzględnie przestrzegaliśmy w naszej codziennej pracy:

    • Sprzęt jest czyszczony, wyparzany i dezynfekowany na początku i pod koniec każdego dnia oraz między produkcjami.
    • W każdym procesie produkcyjnym oraz podczas pakowania słodyczy zakładamy jednorazowe rękawice ochronne do kontaktu z żywnością. Rękawice zmieniamy kilkanaście razy dziennie. Nigdy nie dotykamy słodyczy bez rękawiczek.
    • Długie włosy muszą być zawsze związane.
    • Kilkanaście razy dziennie myjemy i dezynfekujemy ręce.
    • Nasze produkty przechowujemy w osobnych workach, w szczelnie zamkniętych pojemnikach, aby zapewnić zerowe ryzyko zanieczyszczenia.
    • Nasz proces pakowania słodyczy ma na celu zminimalizowanie ryzyka kontaktu ludzkiej skóry z gotowym produktem.
    • Wyroby z karmelu oraz krówkę gotujemy w temperaturze powyżej 100 stopni Celsjusza, co gwarantuje niskie ryzyko zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
W związku z COVID-19 do naszych podstawowych zasad wprowadziliśmy dodatkowe reguły, by jeszcze bardziej chronić bezpieczeństwo naszych klientów, personelu i produktów:
  1. Wszyscy pracownicy mają codziennie mierzoną temperaturę. Tylko osoby w 100% zdrowe mogą podjąć pracę.
  2. Podczas zakupów stacjonarnych preferujemy płatności kartami.
  3. Do obsługi klienta zawsze zakładamy maski higieniczne.
  4. Przy wejściu do manufaktury do dyspozycji klientów udostępniamy rękawiczki oraz płyn i chusteczki do dezynfekcji rąk.
  5. Zawsze należy zachowywać bezpieczny odstęp między innymi klientami manufaktury.
  6. Uruchomiliśmy dostawę słodyczy do domu oraz wysyłkę do paczkomatów na terenie Polski. Płatność za zamówione słodycze jest możliwa tylko przelewem.
W związku z luzowaniem obostrzeń od 25 maja wprowadzamy możliwość rezerwacji warsztatów.
Na ten moment będziemy przeprowadzać tylko warsztaty rodzinne do 5 osób:
  • Rodzinne Warsztaty Czekoladowe
  • Rodzinne Warsztaty Karmelarskie

oraz (od 14 czerwca) warsztaty dla klientów indywidualnych (w wyznaczonych przez nas terminach):

  • Warsztaty Zrób sam lizaka
  • Warsztaty Czekoladowe
Rezerwacja przez system Booksy.
 
Wraz ze wznowieniem warsztatów wprowadzamy kolejne zasady bezpieczeństwa dla ich uczestników:
  1. Rezerwacja na warsztaty tylko przez system Booksy.
  2. Na warsztaty przychodzimy punktualnie, na wyznaczoną godzinę. Wejście do manufaktury tylko za zgodą pracownika.
  3. W warsztatach biorą udział tylko osoby zdrowe.
  4. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do stanu zdrowia pracowników lub uczestników warsztatów przenosimy warsztaty na inny, dogodny dla obu stron termin.
  5. Klientów prosimy o noszenie maseczek/przyłbic, rękawiczek jednorazowych i/lub dezynfekcje rąk.
  6. Wiek uczestników bez opiekuna od 6 lat.
  7. W związku z ograniczeniami co do ilości osób, które mogą jednocześnie przebywać na terenie manufaktury, opiekunowie, którzy chcą brać udział w warsztatach muszą za nie zapłacić, w innym przypadku muszą czekać na zewnątrz.
  8. Prosimy o zachowanie bezpiecznej odległości 1,5m.
  9. Podczas warsztatów obowiązuje zakaz używania telefonów komórkowych.
  10. Używamy akcesoriów i tekstyliów jednorazowych lub wielorazowych odpowiednio zdezynfekowanych lub upranych po każdym kliencie.
Codziennie sprawdzamy informacje dotyczące najlepszych praktyk bezpieczeństwa.
Jeśli którakolwiek z wytycznych się zmieni, nasze praktyki również ulegną zmianie. 

Godziny otwarcia

codziennie
od 10:00 do 18:00

O nas

W Manufakturze Słodyczy Karmelowa Kraina w Bydgoszczy codziennie, specjalnie dla Was ręcznie tworzymy słodycze...
czytaj więcej...